29 januari 2008

Fruktiga Müsliscones

Hittade det här receptet på Axa Balance Osötad Müsli (Kanel & Frukt), och det är den sorten jag bakat dessa scones med. Vilken sorts müsli man använder spelar nog ingen roll egentligen.

Du behöver (8 bitar):
4 dl müsli
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
50 g kallt smör/margarin (kan bytas ut mot ½dl flytande margarin)
½ dl mjölk

Jag brukar tillsätta mer russin och kanel.

Gör så här:
Slå på ugnen, 225 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Finfördela fettet i blandningen.
Häll på mjölken, och rör snabbt ihop till en lös deg.
Låt stå i väntan på att ugnen blir varm.
Klicka ut degen i två delar på bakplåtspapper, eller på en smord plåt. (Bor man i korridor rekommenderar jag det första alternativet.)
Forma till dem med mjölad hand till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skär sconesen med mjölad kniv, i fyra delar vardera. (Det går lättare att bryta isär dem då, när de är klara).
In med alltihop i ugnen, 15 (men ibland 20) minuter.
Klart!

Inga kommentarer: