22 januari 2008

Veg. Pastasås

En vegetarisk pastasås. (Utförligare beskrivning kommer jag inte på just nu. Av förståeliga skäl har jag inga som helst planer på att någonsin ge ut en kokbok. Tur.)

Du behöver (ca 4 portioner):
1/2 gurka
1 liten gul lök
1 tetra krossade tomater (ca 500 g)
1/2 burk minifraiche (1 dl, kolla att den är kokbar)
Oregano och Basilika (kan bytas ut mot Pizzakrydda)
Salt
Peppar
1 förpackning fetaost
Oliver

Gör så här:
Hacka löken, fräs i kastrull.
Skär gurkan i ganska små bitar, blanda med löken, låt mjukna något.
Häll ner de krossade tomaterna, krydda med salt, peppar, oregano och basilika. Smaka av.
Låt såsen koka upp, och sen småkoka ett par minuter.
Tillsätt minifraichen, rör om, låt koka upp igen.
Strö på fetaosttärningar och oliver innan servering.
Klart!

Inga kommentarer: